Fórum diskuse:Seminární práce/Biofyzika/2. LF/2015-16/Archiv

Z WikiSkript

Tabulka wikiskriptorů[editovat zdroj]

Prosím wikiskriptory z kruhů 2, 4, 6, 10 a Jozefa Repovského z kruhu 5, aby šli příkladem ostatním, vytvořili si na Wikiskriptech účty a doplnili si je do tabulky. Děkuji.
-- Kychot (Petr Heřman, 2. LF UK) 12.10.2015, 07:16

Založení stránek + skeleton[editovat zdroj]

Těm kruhům, které si ještě nezaložily vlastní stránky (odkazované z levého sloupce tabulek), jsem je založil a vložil na ně jakýsi skeleton s tabulkou pro uvedení participujících studentů, který si mohou dále upravovat dle svých vlastních specifických potřeb.
-- Kychot (Petr Heřman, 2. LF UK) 12.10.2015, 10:47

Žárovky, luminiscenční zdroje záření, výbojky[editovat zdroj]

Článek Žárovky, luminiscenční zdroje záření, výbojky z roku 2012 byl smazán administrátorem WikiSkript hlavně z toho důvodu, že dle jeho názoru byl opsán odněkud z Wikipedie. Wikipedie jako zdroj tam sice jako celek uvedena byla (takže osobně bych to neklasifikoval tak přísně jako Copyvio), ale citace byla dost odfláknutá, nebylo jasné, z jakých článků autor čerpal; navíc, mít za zdroj článku pouze Wikipedii je dost nedostatečné. Přečtěte si prosím mou diskusi s administrátorem, který článek smazal: Thread:Diskuse s uživatelem:Zef/Žárovky, luminiscenční zdroje záření, výbojky; najdete tam odkaz, na kterém je možno si původní smazaný článek prohlédnout. Článek je celý lehce "odfláknutý" a zejména mi tam chybí srovnání uvedených světelných zdrojů z hledisek emitovaných spekter, jejich srovnání navzájem a srovnání s přirozeným osvětlením (slunce, slunce při zatažené obloze atp.), rozbor jejich využití atd. Byl bych rád, kdyby se tohoto tématu někdo ujal. Prosím, rozhodněte se, zda chcete tento smazaný článek vrátit na WikiSkripta a přepracovat jej anebo chcete napsat zcela nový článek na toto téma od začátku.
-- Kychot (Petr Heřman, 2. LF UK) 13.10.2015, 11:23
Článek zřejmě není nutno obnovovat, protože jsem zjistil, že byl prakticky celý zkopírován do sekce Fotometrie#Zdroje záření. Celý článek Fotometrie však vyžaduje důkladnou revizi, viz nový thread.
-- Kychot (Petr Heřman, 2. LF UK) 13.10.2015, 14:23

Fotometrie + Oko z pohledu biofyziky[editovat zdroj]

Článek Fotometrie vyžaduje zásadní revizi, obsahuje části, které zjevně patří do zkouškové otázky Oko z pohledu biofyziky, zřejmě nutno rozdělit do dvou článkůa vzít v patrnost fakt, že stránka Oko z pohledu biofyziky je nyní přesměrována na stránku Oko (biofyzika), tak možná tuto stránku obohatit o to, co přebývá na stránce Fotometrie?
-- Kychot (Petr Heřman, 2. LF UK) 13.10.2015, 14:35