Diskuse:Seminární práce/Biofyzika/2. LF/2016-17/Kruh 9/Archiv

Z WikiSkript

Návrh na přesun a případné rozdělení článku[editovat zdroj]

V diskusi s wikiskriptorem 9. kruhu Otakarem Benešem jsem se omluvil za to, že jsme jakožto asistenti na začátku roku možná nedostatečně upozornili studenty 9. kruhu na to, že WikiSkripta jakožto taková nejsou vhodným místem pro zveřejňování vlastního výzkumu. Vhodným místem je např. Wikiverzita, která je pro výuku včetně vlastních výzkumů určena a vlastní výzkum studentů 2. LF UK zde již v minulém akademickém roce úspěšně proběhl – viz v:Dotazník kvality života EQ-5D. Na rozdíl od něj ale tato letošní práce Vliv stresu na studenty prvního ročníku všeobecného lékařství kromě vlastního výzkumu obsahuje obsáhlý Úvod s četnými interními odkazy, takže přesun na jiný projekt by byl o něco pracnější – všechny tyto odkazy by bylo nutno přesměrovávat. A další věc je, že tento úvod v hlavním jmenném prostoru WikiSkript být může a sám bych jej naopak považoval za obohacení celých WikiSkript.

Proto jsem ve výše uvedené diskusi navrhoval rozdělení článku na dvě části:

  1. Obecně teoretický úvod by se mohl stát samostatným článkem s názvem Stres
  2. Části, týkající se konkrétního výzkumného výzkumného projektu, by byly přesunuty na Wikiverzitu do článku v:Vliv stresu na studenty prvního ročníku všeobecného lékařství – zde by pak stačil jen krátký úvod v délce na jeden odstavec s odkazem na plnou verzi článku do Wikiskript.

V tom případě doporučuji také kontaktovat redakci WikiSkript, konkrétně redaktora Davida Novotného, který v tomto případě navrhl svou pomoc. Druhá možnost – byť možná o něco pracnější – by byla přesunout na Wikiverzitu článek celý. V tom případě se pro případnou pomoc můžete obrátit rovnou na mě, jsem tam správcem.

Prosím, zvažte v rámci svého kruhu obě možnosti – a možná přijdete i na jiné řešení. S wikiskriptorem jsme se dohodli, že se celou záležitost pokusíte vyřešit během měsíce, až pomine největší stres na začátku zkouškového období.
-- Kychot (Petr Heřman, 2. LF UK) 11.1.2017, 06:13
Vážený pane asistente,

děkuji za vstřícnost, opravdu rád pomůžu. S dovolením jen vrátím do článku zpět šablonu Ověřit, kterou pan doktor Tomsa odstranil – stále se jedná z našeho pohledu o článek s neověřenými informaci, protože pro otevřené zdroje není vlastní výzkum přípustným zdrojem. Děkuji, že rozumíte našemu přístupu k ochraně principů tvorby článků ve WikiSkriptech. Já se vám všem v tomto pokusím maximálně vyjít vstříc. Autorům článku nabízím svůj mail, david.novotny@wikiskripta.eu.

Přeji hezký den
David.Mirth.jpg David Novotný (diskuse), redakce WikiSkript 12.1.2017, 13:34